Welkom in de Ardennen!

De Ardennen bestrijken drie landen: België, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg

 

De enkelvoudige naam "Ardenne" werd gegeven aan de geologische overblijfselen van het Hercynische massief dat zich uitstrekt over België en Duitsland. Het massief heeft een lange en complexe geschiedenis, net als die van de Eifel. Zeer oude bergen werden uitgehold, geplooid en in fases bedekt met mariene sedimenten om zo leven te geven aan een mozaïek van geologische regio’s (vandaar de uitzonderlijke verscheidenheid aan landschappen).

 

Over het algemeen zijn het niet de Franstalige Belgen die verrast worden door de naam "Ardenne" maar zijn het vooral de Fransen. Zij gebruiken vaker de term « Ardennes » in het meervoud omdat men op 26 februari 1790 het departement zo heeft genoemd.

 

De Belgische Ardennen omvatten de provincies Luik, Namen en Luxemburg en in Frankrijk hebben we de Franse Ardennen. In het Groothertogdom Luxemburg, waar de taal niet Frans maar Luxemburgs is, wordt het Ardense deel van het geologische massief Éislek genoemd.

 

In het Frans zijn we dus geen “s” vergeten! In het Nederlands, Vlaams, Duits of Engels spreken we over "Ardennen" of "Ardennes".

 

Het bos is er alomtegenwoordig (40 keer zo groot als de stad Parijs!). De Belgische Ardennen bezitten 440 000 ha bos (meer dan 90% van het Waalse bos) en de Franse Ardennen 153 000 ha (29% van het departement Ardennes). Dit is natuur met een grote N! Een enorme schat aan natuurlijke rijkdom, een groene long, een gigantisch waterreservoir en… jij mag het komen bezoeken!

 

In de Ardennen zijn er tal van mooie plekjes te ontdekken...

Pittoreske dorpen en stadjes worden omgeven door de natuur en de bossen die het landschap domineren.

En daar doorheen stroomt vrolijk het water.

 

Want zijn de Ardennen geen archipel van rivieren en beken?

De majestueuze Maas is ongetwijfeld de bekendste van de rivieren. Zij verbindt Namen met Dinant, Givet, Andenne, Luik, Huy, Visé, Sedan en Charleville-Mezieres.

 

De Ardennen zijn zowel geschikt voor een daguitstap, voor een verblijf van een weekend als voor een bezoek van meerdere weken.

 

(brontekst : www.visitardenne.com )

Meer weten over de Ardennen?

Bezoek " www.visitardenne.com "


Ontdek de Belgische Ardennen...
Op weg naar de "bestemming Belgische Ardennen"!

De Belgische Ardennen liggen in het zuiden van België, in het Waalse Gewest, waar ze het grootste deel van de provincies Luxemburg en Luik, een kleine helft van de provincie Namen en een klein deel van de provincie Henegouwen omvatten.


Wil je een reis

naar de Belgische Ardennen plannen?
Bezoek www.ardennebelge.be voor alle informatie die je nodig hebt!... en hoe zit het met Erezée?

Erezée ligt in het zuiden van België, in het Waalse Gewest, in de provincie Luxemburg.
Vanuit toeristisch oogpunt maakt de gemeente Erezée deel uit van het Maison du Tourisme "Cœur de l'Ardenne, au fil de l'Ourthe & de l'Aisne", dat de gemeenten Erezée, Manhay, Rendeux, La Roche en Houffalize omvat.ROYAL SYNDICAT D'INITIATIVE D'EREZEE

Rue du Pont d'Erezée, 1 a

6997 EREZEE

T : 086/47.73.01

si.erezee@skynet.be

www.erezee-info.be

Notre bureau se trouve dans le bâtiment

de la gare du Tramway touristique de l'Aisne.


Ons kantoor is gevestigd in het gebouw

van Toeristische Tram van de Aisne station.

HORAIRES :

Lundi au vendredi : de 9h à 12h et de 13h30 à 16h.

ATTENTION fermé le jeudi !

Samedi : de 10h à 12h30 et de 14h à 16h.

OPENINGSUREN:

Maandag tot vrijdag :

van 9u. tot 12u. en van 13.30u. tot 16u.

LET OP gesloten op donderdag!

Zaterdag: van 10u. tot 12.30u. en van 14u. tot 16u.